diumenge, 1 de novembre del 2009

SANT CEBRIÀ DE VALLALTA - APRUEBA POR UNANIMIDAD UNA MOCIÓN QUE PROHÍBE LOS CIRCOS CON ANIMALES - VA APROVAR PER UNANIMITAT UNA MOCIÓ QUE PROHIBEX ELS CIRCS AMB ANIMALS

La moción, presentada por el Grupo Municipal del PSC, se aprobó por unanimidad en el pleno ordinario celebrado el pasado jueves 29 de octubre.

La moción presentada se basa en un modelo preparado por la Asociación Animalista LIBERA!, que está llevando a cabo una campaña para conseguir la desaparición en Cataluña de los circos que utilizan animales salvajes en sus espectáculos.

Durante la discusión de la moción se argumentaron todos los motivos éticos y de maltrato físico y psíquico que desaconsejan la continuidad de este tipo de espectáculos, que son incompatibles con la creciente sensibilización de la sociedad sobre el sufrimiento animal. También se argumentó sobre el peligro que representa la instalación en el municipio de circos con animales salvajes que pueden escaparse, tal como ya pasó el pasado verano en L’Escala con una elefanta del Circo Americano.

Los animales salvajes deben vivir en su hábitat y no tenemos ningún derecho a usarlos para nuestro entretenimiento. Máximo cuando esta actividad no implica ninguna tarea de conservación de las especies, al contrario, ya está comprobado que, por ejemplo, un elefante que puede vivir más de 60 años en estado de libertad, difícilmente llega a los 25 años de vida en los circos.

La moción del PSC que ya contaba con la simpatía de ICV y de ERC, generaba dudas en algunos regidores de CiU, dudas que se desvanecieron cuando dos días antes del pleno el Grupo Municipal del PSC remitió a todos los regidores un dossier de la Asociación Animalista LIBERA!, en el que quedan perfectamente explicados todos los argumentos en contra de este tipo de circos.

El PSC de Sant Cebrià agradece a la Asociación Animalista LIBERA! su soporte, que ha sido clave para conseguir este consenso del pleno, así como a los regidores de los distintos grupos municipales por su sensibilidad hacia el sufrimiento animal y por el interés mostrado en el estudio de esta moción.



La moció, presentada per el Grup Municipal del PSC, va ser aprovada per unanimitat en el ple ordinari celebrat el dijous 29 de octubre.

La moció presentada es basa en un model preparat per l’associació animalista Libera, que està fent una campanya per aconseguir la desaparició de Catalunya dels circs que utilitzen animals salvatges en el seu espectacle.

Durant la discussió de la moció es varen argumentar tots els motius ètics i de maltractament físic i psíquic que desaconsellen la continuïtat d’aquest tipus d’espectacles i que son incompatibles amb la creixent sensibilització de la societat vers el patiment animal. També es va argumentar el perill que representa la instal•lació al municipi d’un circ amb animals salvatges que poden escapar-se, tal i com va passar fa ben poc a l’Escala amb una elefanta del Circo Americano.

Els animals salvatges han de viure al seu habitat i no tenim cap dret a fer-los servir pel nostre entreteniment. Màxim quan aquesta activitat no implica cap tasca de manteniment de les especies, ans al contrari, ja que està comprovat que per exemple un elefant que pot viure més de 60 anys en estat de llibertat, difícilment arriba als 25 anys de vida en els circs.

La moció del PSC que ja contava amb la simpatia d’ICV i d’ERC, va generar dubtes en el si d’alguns dels regidors de CiU, dubtes que es van esvair quan dos dies abans del ple el grup municipal del PSC va trametre a tots el regidors un dossier de la associació animalista Libera, a on queden perfectament explicats tots els arguments en contra d’aquest tipus de circs.

El PSC de Sant Cebrià agraeix a la associació animalista Libera tot el seu suport, que ha estat clau per la consecució d’aquest consens del ple, així com als regidors del diferents grups municipals per la seva sensibilitat vers el patiment animal i per l’interès mostrat en l’estudi d’aquesta moció.