dijous, 28 de juny del 2007

Reflexions al voltant de l'administració del fòrum del web municipal (una intervenció al fòrum municipal)

Es pot saber perquè l'administrador/a o qui sigui, esborra uns missatges que parlaven del nostre alcalde, millor o pitjor, però sense insults, simplement explicant uns fets, que evidentment no son del seu gust. Sincerament jo els havia llegit i no hi estic d’acord amb el to que es feia servir, però en qualsevol cas no eren intervencions insultants, jo he llegit coses infinitament pitjors en els fòrums d’aquest ajuntament i ningú s’ha dignat esborrar-les. Si el que es deia mereixia una replica, perquè l’alcalde no entra al fòrum i diu el que consideri. Serà la tònica habitual a partir d’ara, esborrar allò que no interessa a l’alcalde o a qui sigui.

Seguirà sent tònica habitual que els nostres regidors amb responsabilitats de govern i el nostre alcalde, triats pel poble i AL SERVEI DEL POBLE segueixin obviant aquest fòrum municipal i no es dignin a entrar-hi.

Es pot saber perquè no us preneu la mateixa molèstia per esborrar aquests missatges d’enllaç a pagines amb virus.

Hi ha realment algú que administri això?. L’administració d’un fòrum es una responsabilitat seriosa i com a tal s’ha de prendre. Un fòrum, ni aquest ni cap, no es un petit regne de Taifes del seu administrador o propietari, un fòrum es un eina que permet als ciutadans i als cibernautes exercir la seva llibertat d’expressió, això si, amb unes normes que s’han de complir, i es aquí a on entra en joc la figura de l’administrador.

Els administradors han de vetllar per l’estricte compliment de les mateixes i han de mantenir el fòrum lliure de spams o links a webs indesitjables o amb virus. Coneixeu les normes del vostre fòrum? Seguidament reprodueixo l’apartat de les normes d’us (d’aquest fòrum) a on es parla dels missatges que l’administrador es reserva el dret a eliminar; concretament diu així :

  • L’administrador es reserva el dret d’eliminar totes aquelles opinions que siguin del següent tipus:
    - Que promoguin comentaris de caràcter racista, xenòfob,
    pornogràfic, que incitin a la violència o facin apologia del terrorisme.
    - Insultin de forma reiterada a algun usuari o col·lectiu.
    - Que difonguin dades que restin sotmeses a l’empara de la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Em podeu dir quin dels anteriors supòsits estaven incomplint algun dels missatges esborrats?, i no em refereixo al que titllava de “garrulo” al nostre alcalde i que va ser eliminat ahir nit al voltant de les 12, ja que això si es pot arribar a considerar un insult.

Per administrar un fòrum s’ha de tenir constància, dedicació i sobre tot objectivitat i imparcialitat. D’ençà que segueixo aquest fòrum, fa quasi dos anys, aquestes virtuts han estat inexistents, fonamentalment perquè no hi ha hagut ni dedicació ni constància, i s’han permès tota mena d’insults i intervencions clarament insultants vers alguns dels participants. Ara afegirem també a la llista de greuges vers l’administrador del fòrum municipal, la manca d’imparcialitat.

A partir d’ara faré copies periòdiques del contingut d’aquest fòrum i em reservo el dret a difondre aquelles intervencions que siguin eliminades, de forma parcial i subjectiva, vulnerant les normes d’us establertes, allà on consideri. D’altre banda recordo a qui es vegi afectat per aquesta mala administració que existeixen altres fòrums a Sant Cebrià amb una administració bastant mes seriosa.


Atentament

Carles Marco