dijous, 18 d’octubre de 2007

Oposició constructiva

Oposició. La pròpia paraula, que s’empra per nomenar als grups que no governen, sembla voler marcar una forma de fer; oposar-se. Res mes lluny de la realitat. Es cert que de vegades hom pot practicar aquesta mena d’oposició per sistema, sobretot quan els opositors no tenen idees ni ganes. Al nostre poble ha passat.

Però aquesta legislatura ha començat amb una oposició ben diferent, una oposició constructiva, amb moltes idees, que vol aconseguir un poble millor, que està fent treballar al govern municipal com mai, que no permet que s’adormin. I tot això es deu fonamentalment al tarannà dels dos grups que han obtingut regidors però han quedat exclosos del govern, l’entesa d’esquerres per Sant Cebrià (ICV) i l’agrupació del PSC de Sant Cebrià.

Es tracta de dos grups que, malgrat les seves visions particulars de la realitat del nostre poble, malgrat els punts de no coincidència, tenen un tret característic que els uneix; les ganes de treballar per millorar el nostre poble, de treballar pel benestar de les persones i de no transigir davant les il·legalitats i els amiguismes.

Això ha generat, en un temps record, unes sinergies naturals que estan donant com a fruit un allau de mocions, instancies, preguntes al ple i al·legacions. Oposició constructiva. Oposició que vol aconseguir un poble millor, governi qui governi.

Algú pot pensar que això es fer la feina als que governen. Que si els hi donem idees s’acabaran apropiant dels mèrits. Això es segur; però Lo veritablement important es que les coses es facin i es facin ben fetes.

A l’ajuntament també hi ha coses que funcionen, no tot ha de ser negatiu, i lògicament lluny d’intentar buscar la critica demagògica s’ha de dir ben clar. La crítica constructiva també implica el reconeixement de les coses ben fetes.

En aquesta línia hem de felicitar al tècnic de seguretat local que està vetllant per la seguretat de les línies elèctriques que els de Fecsa-Endesa tenen mes que oblidades. També mereix una felicitació el web de seguretat, tot un exemple de coordinació entre els cossos que el composen i un veritable exemple a seguir, pels encarregats del web municipal, del que ha de ser un web útil i magníficament actualitzat.

També cal un reconeixement pels treballadors municipals. I es que el personal de l’ajuntament també ens ajuda a fer la tasca que les urnes i el grup governant de CiU ens ha encomanat, la oposició.

Per fer oposició sense mes, no cal treballar gaire, n’hi ha prou amb assistir als plens i votar majoritàriament en contra dels temes debatuts. Però per fer oposició constructiva s’ha de treballar, s’ha de recavar informació de l’activitat del govern, s’han de verificar xifres, factures, registres d’entrada i sortida, etcètera. Tota aquesta documentació es requerida pels nostres regidors i comporta una feina pel personal administratiu de l’ajuntament.

Gracies a la seva col·laboració tenim el material necessari per poder presentar mocions i així fer propostes i al·legacions.

Propostes per acostar la gestió municipal a allò que pensem que tots mereixem. Serveis dignes i amb un mínim de qualitat.

Al·legacions a tot allò que entenem representa un tracte de favor fruit de l’amiguisme, o un greuge comparatiu vers una part dels vilatans.