dimecres, 17 de desembre de 2008

Fred, molt fred !

Gràcies a tots els que veu venir a la Fira de Nadal i veu passar a signar per l’abolició de les curses de braus a Catalunya. Més de 100 signatures en un dia. Tenint en compte la escassa assistència, tot un èxit.

La veritat és que va ser un dia fred, molt fred. I em refereixo no tan sols a la temperatura ambiental, que déu n’hi do, sinó també a una important manca del caliu humà que hom espera en una fira emmarcada dins les festes Nadalenques i amb el valor afegit de les activitats destinades a recollir fons per la marató de TV3.

Vaig enyorar la presencia de moltes cares conegudes, i no soc justament d’aquelles persones que coneix molta gent. Si em centro en el propi equip de govern, tret d’en Francesc Roig que porta justament l’àrea de promoció econòmica, que és qui organitza la fira, i la honorabilíssima excepció d’en Ferran Reyero que, a més a més, igual que en Kiko, va tenir el detall de passar per la taula a on recollia signatures, ningú més va aparèixer al llarg del dia.

No van aparèixer ni en José Luis Portero, ni en Pedro Vegas, ni en Josep Missè, ni na Teresa Llongariu, ni, ni...... crec que em deixo algú. Uy!, es clar, tampoc varem poder gaudir de la presencia del nostre alcalde.

No sé, de veritat que després d’una experiència com la d’aquesta Fira de Nadal, em pregunto si val la pena organitzar aquests actes, em pregunto que és el que falla, la organització, el govern municipal, les infraestructures, el temps, la gent en general o de tot una mica.

Un acaba pensant que si el propi equip de govern no hi assisteix en ple, o com a mínim una digna i majoritària representació del mateix, quina força moral poden tenir per mobilitzar a la gent, per fer que el poble participi i s’impliqui en les activitats.

No vull entrar a valorar el contingut de la Fira perquè se que hi ha gent que hi ha dedicat moltes hores, temps hi haurà de fer valoracions i extreure conclusions, però el que si m’indigna i puc valorar és la no presencia de l’equip de govern, aquestes ganes de fer poble que semblen reduïdes, en algun cas, a les teques i tiberis. Això si, desprès en campanya electoral et trobes a l’alcalde al punt verd de Can Palau en l’acte de plantació d’aromàtiques.

Per cert, tornant als animals, que aquests si que son nobles, encara que sigui simplement per pura càrrega genètica, a tots els que voldríeu signar per l’abolició de la festa de la tortura i escarni dels braus (allò que en diuen corridas), i no veu poder assistir a la fira, dir-vos que portaré sempre a sobre un plec per recollir signatures, em podeu parar pel carrer, em podeu fer un truc al 659 879 463 i trobarem un moment i un lloc per tal que pugeu signar. Hi ha temps fins la primera setmana d’abril.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja se que vaig tard, molt tard... sobre el dia de la Fira de Nadal, jo que tenia una parada a la fira, vaig veure bona part del equip de govern.. i no nomes aixo que em mes d'un en van comprar coses a mi.. a vegades sembla que no es vulguin veure.

Va ser un dia molt molt fred, la gent que venia marxava lo mes rapid possible a possar-se al costat de l'estufa i gent qeu directament no van sortir al carrer.

Sobretot felicitar a la gent que va estar alla desde les 8.00 del mati amb -2ª de temperatura fins a les 21h que ja estavem a casi 4 graus negatius.

Carles Marco ha dit...

Sense ganes de polemitzar, penso que et refereixes a la darrera fira de Nadal (desembre 2009), però aquest escrit el vaig fer referit a la fira de desembre de2008, es a dir, a la de fa més d'un any. I creu-me que vaig estar tot el dia i les persones que esmento no van apareixer. Si a aquesta darrera hi han anat, doncs, sincerament, ja hem guanyat quelcom.