SALVEM LA VALL, SALVEM EL POBLE
A Sant Cebrià existeix un paratge conservat de forma natural d’una enorme riquesa paisatgística, lliure encara de la destrucció especulativa de l’home. Així és l’entorn de la riera de Sant Andreu i les valls que en ella es formen.
Aquest indret, però, es veu greument amenaçat. Finalment les màquines, el ciment i la urbanització, vol arribar a aquest paratge i de diferents formes. Tres són les amenaces:
En el projecte de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que es presentarà a aprovació, es pretén reconvertir les naus de Can Terrades, on s’hi van instal·lar fa uns anys unes indústries de forma il·legal, en un nou polígon industrial. Per molt que es restringeixin els usos del polígon, no hi dubte que representarà un fort impacte a l’entorn: obres, carreteres, clavegueram (o potser no n’hi haurà que encara és pitjor), trànsit de vehicles industrials pel nucli urbà, abocaments d’aigües residuals, ..., i tot això suposant que les indústries que s’hi instal·lin no siguin més agressives amb l’entorn.
S’està ja en el tram final de legalitzar la planta de tractament de runes, al costat de les naus al·ludides. Què representa?, simplement el pas de vehicles pesats pel carrer Matas, travessant el poble, pel costat del parc Puigvert, únic punt urbà d’esbarjo infantil, i passant pels camins on habitualment es passeja o es va en bicicleta i que no estan adaptats ni condicionats per al pas d’aquests vehicles. Un cop legalitzada l’activitat, ningú garanteix quina serà la quantitat de camions diaris circulant.
I finalment, en el cor mateix de la riera de Sant Andreu, s’ha proposat fer un “parc temàtic d’esports a la natura” a Can Matas – Can Matet, títol amb el que es disfressen la construcció de 174 habitatges unifamiliars, 50 bungalows, 5850 m2 d’hotel i centre de convencions, sales recreatives, restaurant, centre comercial, cinemes, piscina, pista d’esquí, d’equitació, circuit de bicicletes i sobretot, circuits per a la pràctica del motociclisme en totes les seves modalitats, ..., això sí, tot amb el “màxim respecte a l’entorn natural”, com si fos possible construir tot això i respectar res al mateix temps.
Estem doncs, a les portes de la transformació més important de Sant Cebrià. L’impacte en aquest paratge d’aquestes tres actuacions canviarà per sempre les relacions i l’entorn natural de Sant Cebrià. Es perdrà la seva principal riquesa.
Abans de què sigui massa tard, podem posar-nos a treballar per intentar que això no passi. Per això els grups municipals del PSC i de l’Entesa d’Esquerres – ICV, convoquem a tot el poble, urbanitzacions incloses, a una assemblea veïnal el proper dissabte 26 de gener de 2008, a les 10 del matí, a la sala de plens de l’Ajuntament, per constituir una plataforma ciutadana que, amb independència de les actuacions que els partits polítics puguem dur a terme, sigui capaç d’encapçalar la resposta veïnal a l’agressió que pot patir Sant Cebrià si entre tots no ho evitem.
I també us convidem a presentar i omplir l’Ajuntament d’al·legacions a la planta de tractament de runes, omplint i signant el model que estem distribuint (data límit 28-12-07).
Partit del Socialistes de Catalunya Entesa d’Esquerres – ICV
Sant Cebrià de Vallalta, 22 de desembre de 2007
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada